niedziela, 1 marca 2015

"Przez żołądek do serca" - czyli przysmak mojego męża- tatar w rybnej odsłonie.

Hej!
Znów nie było mnie sporo czasu, a to dlatego że mój Mąż był w Polsce przez dwa tygodnie.. niestety tak szybko to minęło.. a teraz zostały tylko zaległości..
No nic teraz tylko czekam do następnego razu..
Wracając do tematu z tytułu , dziś będzie kulinarnie to pierwszy taki post na moim blogu ,mam nadzieję że przypadnie Wam do gustu , a sam przepis wypróbujecie bo naprawdę warto!
Składników potrzeba nie wiele i  pracochłonne też nie jest!
TATAR  Z ŁOSOSIA  idealny jako przystawka, przekąska , śniadanie a nawet kolacja.

Składniki:
-łosoś surowy może być też podwędzany 100g
-szprotki w oleju 150g
-ogórki kiszone 3 szt
-cebula 2szt
-musztarda 
Zaczynamy od pokrojenia każdego składnika z osobna na drobną kosteczkę.




składniki przekładamy każdy do osobnej miseczki
i w zasadzie to tyle!
Teraz tylko wystarczy nałożyć na talerz po dwie łyżeczki każdego ze składników a na środek   łyżkę musztardy.
Wszystko razem mieszamy i tatar gotowy, w zasadzie nie trzeba nawet przyprawiać.Proste? :)



Smacznego!!

4 komentarze:

  1. Może być całkiem smaczny:)

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglada pysznie :)
    zapraszamy w wolnej chwili :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Aż zrobiłam się głodna, idę do kuchni ;D

    OdpowiedzUsuń